Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (Xerrades i conferències)

La influència afrocolombiana en la música popular catalana
Logo de l'activitat La influència afrocolombiana en la música popular catalana

Dimarts 19 a 20.30 h

26 de setembre de 2023

Espai: Sala d'actes

Un espai per parlar de les connexions musicals entre Colòmbia, i per extensió Amèrica Llatina, i Barcelona. Un diàleg sobre música i transformació social amb agents culturals d'avantguarda que han format i connectat a diversos artistes, generant xarxes que permeten trobades lliures d'etiquetes, tot advocant per la democràcia cultural.

A càrrec de Rodrigo Mora, docent, percussionista i bateria professional, Omaira Beltrán, periodista i comunicadora social, cofundadora de Llatins per Catalunya i Felipe Muñoz, músic i fundador d’Afrocolòmbia-Bcn i Chumbimba.

Preu: Gratuït

Dimarts
26/09/2023
Orient Mitjà al flamenc
Logo de l'activitat Orient Mitjà al flamenc

Dimarts 19 h a 20.30 h

3 d'octubre de 2023

Espai: Sala d'actes

La música kurda ha tingut una influència significativa en el flamenc, que es remunta a l’Andalusia medieval, on hi havia una rica convivència cultural i musical entre musulmans, cristians i jueus. Aquesta influència es pot observar en diverses àrees com la melodia, de gran riquesa i matisos, que aporta la gran expressivitat del flamenc, el ritme, amb una similitud en l'ús d'accentuacions i en la creació d'un sentiment de tensió i resolució, en l’ornamentació i en la passió per la improvisació. 

A càrrec de Gani Mirzo, músic nascut al Kurdistan de Síria (Rojava), expert en la relació entre la música persa i el flamenc.

Preu: Gratuït

Dimarts
03/10/2023
El jazz a l'Àfrica: un viatge d'anada i tornada
Logo de l'activitat El jazz a l'Àfrica: un viatge d'anada i tornada

Dimarts 19 a 20.30 h

10 d'octubre de 2023

Espai: Sala d'actes

El jazz, com tantes altres músiques, no hauria existit mai si no hagués estat per la influència de les cultures africanes en la seva gènesi, i més en concret pel destí tràgic dels milers d'africans deportats a Amèrica com a esclaus. El jazz va néixer als camps de cotó i es va desenvolupar als EUA, però també va travessar fronteres i va continuar la seva mutació amb accents i matisos diversos.

Una conversa entre Xavier Riembau, DJ, productor i periodista musical, i Martí Farré, periodista musical, amb música en viu de Pol Padrós (trompeta) i Drissa Diarra (kora).

Preu: Gratuït

Dimarts
10/10/2023
Sagnat menstrual abundant, la pandèmia desconeguda
Logo de l'activitat Sagnat menstrual abundant, la pandèmia desconeguda

Dimarts 19 a 20.30 h

24 d'octubre de 2023

Espai: Sala d'actes

El sagnat uterí anormal és un problema de salut que afecta un nombre significatiu de dones. La seva prevalença és alarmant i els seus impactes en la qualitat de vida són considerables. Explorarem les causes i els efectes desconeguts d'aquesta pandèmia silenciosa i discutirem estratègies per abordar i prevenir aquest problema.

A càrrec de Francisco Carmona Herrera, Cap de Servei de Ginecologia de l'Hospital Clínic, President de la Societat Española para el Estudio de los Miomas y la Endometriosis i President de la Society of Endometriosis and Uterine Disorders.

Preu: Gratuït

Dimarts
24/10/2023
  Anterior123Següent
Abans d'inscriure't recorda que...

Alguns cursos requereixen un suplement per material que s'abonarà el primer dia de classe. A més, la nostra prioritat és fer els tallers de manera presencial. Si la situació sanitària no ho permet, els adaptarem perquè es puguin portar a terme en format virtual. El canvi de format no permetrà cancel·lar la inscripció.

INFORMACIÓ IMPORTANT SOBRE RESERVES
 • No es permetrà l'entrada sense reserva
 • Màxim 2 reserves per persona
 • L'ús de mascareta és voluntari

 • Xarxa de Centres Cívics

  Logo del grup
  Ajuntament de Barcelona

  Gestió tècnica:
  Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Rambla Catalunya 5, pral 3a, 08007 Barcelona
  calaixdecultura@calaixdecultura.cat

  Centre Cívic
  CASA GOLFERICHS

  Gran Via de les Corts Catalanes, 491
  08015 Barcelona
  933237790
  golferichs@golferichs.org

  Logo Miram Cloud