Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (Argumenta_BCN)

NOU
Energia nuclear: oportunitat o amenaça? 26.04.22
Logo de l'activitat Energia nuclear: oportunitat o amenaça? 26.04.22

Dimarts de 19 a 20 h

26 d'abril de 2022

Espai: Sala d'actes

Amb l’argument que permet combatre el canvi climàtic, la Comissió Europea ha reconegut recentment l’energia nuclear com a energia verda. Però, quin és el futur de les centrals nuclears? Es poden considerar sostenibles? Com es gestionen els residus radioactius? Aquesta sessió dona resposta a aquestes i altres preguntes sobre aquesta font d’energia que s’ha tornat a situar al centre del debat públic.

Jordi Freixa Professor Serra Húnter de l’Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona (UPC) Llicenciat en Física per la UB i doctor en Enginyeria nuclear per la UPC. Després de treballar 5 anys al Centre d’investigació Paul Scherrer de Suïssa, retorna a la UPC on combina les classes d’enginyeria nuclear i tecnologies de generació d’electricitat amb la recerca sobre anàlisis de seguretat nuclear.

Manel Sanmartí Enginyer industrial Llicenciat en Energia (UPC) i màster en Gestió d’Empreses Tecnològiques (IMD, Lausanne). Té llarga experiència liderant projectes d’R+D en l’àmbit dels sistemes energètics i en grans instal·lacions científiques com el CERN o ITER. A l’IREC centra la seva recerca en tecnologies de fusió dins el marc del programa Europeu de fusió nuclear.

Modera la conversa:

Toni Pou Escriptor, físic i periodista especialitzat en ciència Coordina el suplement de ciència del diari ARA i és autor dels llibres Si un dit assenyala la lluna (Anagrama, 2021) i On el dia dorm amb els ulls oberts (Empúries, 2011), guardonat amb el Premi Godó de Reporterisme i el Premi Prisma al millor llibre de divulgació d’Espanya. Codirigeix el postgrau en comunicació científica (UVic) i és cofundador de l’empresa de divulgació científica Eduscopi.

Preu: Gratuït

Dimarts
26/04/2022
NOU
Instrumentalitzar la por per atiar l'odi 05.04.22
Logo de l'activitat Instrumentalitzar la por per atiar l'odi 05.04.22

Dimarts de 19 a 20 h

5 d'abril de 2022

Espai: Sala d'actesUna conversa amb Jean Wyllys
A partir de la seva pròpia experiència com a activista i diputat al Brasil i de la seva recerca, es parlarà sobre com l'extrema dreta instrumentalitza la por de l'altre —la LGTBIfòbia, el racisme, el masclisme, el classisme...— per als seus objectius polítics, sobre com fer-hi front i generar discursos alternatius.

A càrrec de Jean Wyllys Periodista, escriptor i artista visual brasile. Activista pels Drets Humans amb reconeixement internacional, especialment pel que fa als drets de les persones LGTBIQ+, Jean Wyllys va exercir com a diputat federal al Brasil durant dos mandats consecutius. Ha rebut diversos premis internacionals per la seva actuació intel·lectual i política, i va ser reconegut per The Economist com una de les cinquanta persones que més defensen la diversitat al món.

Entrevista a càrrec de Joao França Periodista, graduat en Humanitats (UPF) i màster en Antropologia i Etnografia (UB), amb un projecte de recerca sobre el periodisme d’actualitat. Treballa com a periodista freelance en projectes escrits i audiovisuals molt diversos. El seu interès radica en els moviments socials, l’habitatge, el dret a la ciutat, les qüestions de gènere i LGTBI o les migracions.

Preu: Gratuït

Dimarts
05/04/2022
Abans d'inscriure't recorda que...

Alguns cursos requereixen un suplement per material que s'abonarà el primer dia de classe. A més, la nostra prioritat és fer els tallers de manera presencial. Si la situació sanitària no ho permet, els adaptarem perquè es puguin portar a terme en format virtual. El canvi de format no permetrà cancel·lar la inscripció.

INFORMACIÓ IMPORTANT SOBRE RESERVES
 • No es permetrà l'entrada sense reserva
 • Màxim 2 reserves per persona
 • L'ús de mascareta és voluntari
 • Xarxa de Centres Cívics

  Logo del grup
  Ajuntament de Barcelona

  Gestió tècnica:
  Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Diputació 185 Pral. 1a. 08011 Barcelona
  calaixdecultura@calaixdecultura.cat

  Centre Cívic
  CASA GOLFERICHS

  Gran Via de les Corts Catalanes, 491
  08015 Barcelona
  933237790
  golferichs@golferichs.org

  Logo Miram Cloud