Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (Argumenta_BCN)

Els rics també ploren? Malestars i classe
Logo de l'activitat Els rics també ploren? Malestars i classe

Dimarts 19 a 20.30 h

17 d'octubre de 2023

Espai: Sala d'actes

En un món consumista, constantment se’ns diu que hem d’aconseguir una bona feina, una casa amb jardí, unes vacances paradisíaques i una família perfecta. Però, és això la felicitat? El capitalisme no té fre. Els diners (o la manca de diners) són la causa de gran part dels malestars de la societat. Però són capaços de garantir el benestar? Per què no som feliços encara que no ens manqui res? Tendim a romantitzar la pobresa?

David Fernàndez, periodista i activista social i Rita Rakosnik, historiadora de l’art, crítica i comissària independent.

Moderat pels periodistes Joao França i Sandra Vicente.


Preu: Gratuït

Dimarts
17/10/2023
Contra la filosofia de l'autoajuda: les condicions materials de la felicitat
Logo de l'activitat Contra la filosofia de l'autoajuda: les condicions materials de la felicitat

Dimarts 19 a 20.30 h

7 de novembre de 2023

Espai: Sala d'actes

La nostra societat està plagada de missatges que ens animen a trobar el benestar i la felicitat a través del nostre esforç personal, el clàssic “si vols, pots”. Però quines són les condicions que fan possible la felicitat? Quins són els perills dels discursos que ens diuen que hi trobarem resposta individualment? En aquesta sessió reflexionarem sobre com el benestar està molt vinculat a condicions materials que el faciliten o el dificulten.

Ramón Nogueras, psicòleg, professor i divulgador i David Casassas, professor de teoria social i política a la Universitat de Barcelona i assagista. Moderat pels periodistes Joao França i Sandra Vicente.

Preu: Gratuït

Dimarts
07/11/2023
Què és la felicitat? Una conversa des de la ciència i la filosofia
Logo de l'activitat Què és la felicitat? Una conversa des de la ciència i la filosofia

Dimarts 19 a 20.30 h

14 de novembre de 2023

Espai: Sala d'actes

La pregunta sobre què és la felicitat és complexa i es pot abordar des de punts de vista molt diferents. Si mirem els nostres cossos i els nostres cervells, què és el que ens provoca aquest sentiment? La felicitat pot tenir una explicació química, però sabem que no és només això. Quins són els neguits o pensaments que ens apropen o allunyen de la felicitat? Quins són els contextos socials en què és possible una o altra forma de benestar?

Paco Muñoz, neurocientífic de la Universitat Pompeu Fabra i Montserrat Crespín, professora de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. Moderat pels periodistes Joao França i Sandra Vicente.


Preu: Gratuït

Dimarts
14/11/2023
Sectes i negacionismes: realitats alternatives
Logo de l'activitat Sectes i negacionismes: realitats alternatives

Dimarts 19 a 20.30 h

21 de novembre de 2023

Espai: Sala d'actes

Quina relació hi ha entre una secta de la sanació quàntica i el negacionisme radical de la covid? Ambdós formen part de corrents de pensament creixents avui en dia i responen a la necessitat de construir realitats alternatives on tingui cabuda l’esperança. Però aquests refugis comparteixen un tret: poden tenir conseqüències molt nocives per a les persones que els busquen i per a altres col·lectius socials.

Miguel Perlado, psicòleg especialitzat en sectes i addiccions i Núria Ribas, psiquiatra i coordinadora de la Unitat d’Hospitalització Parcial a Domicili. Moderat pels periodistes Joao França i Sandra Vicente

Preu: Gratuït

Dimarts
21/11/2023
Abans d'inscriure't recorda que...

Alguns cursos requereixen un suplement per material que s'abonarà el primer dia de classe. A més, la nostra prioritat és fer els tallers de manera presencial. Si la situació sanitària no ho permet, els adaptarem perquè es puguin portar a terme en format virtual. El canvi de format no permetrà cancel·lar la inscripció.

INFORMACIÓ IMPORTANT SOBRE RESERVES
 • No es permetrà l'entrada sense reserva
 • Màxim 2 reserves per persona
 • L'ús de mascareta és voluntari

 • Xarxa de Centres Cívics

  Logo del grup
  Ajuntament de Barcelona

  Gestió tècnica:
  Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Rambla Catalunya 5, pral 3a, 08007 Barcelona
  calaixdecultura@calaixdecultura.cat

  Centre Cívic
  CASA GOLFERICHS

  Gran Via de les Corts Catalanes, 491
  08015 Barcelona
  933237790
  golferichs@golferichs.org

  Logo Miram Cloud