Logo del centre cívic

Itineraris (Itineraris de ciutat)

Antoni Tàpies i l'esfera pública
Logo de l'activitat Antoni Tàpies i l'esfera pública

Dissabte 11 a 13.30 h

11 de novembre de 2023

Espai: Exterior

Professor/a: Fundació Tàpies

Descobrirem algunes de les obres d'Antoni Tàpies situades en diferents institucions i espais públics de la ciutat de Barcelona, posant de manifest el vessant més social i compromès de l'artista: Núvol i cadira i Mitjó, a la Fundació Tàpies; Homenatge a Picasso, al Passeig de Picasso, i la Sala de reflexió, al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. Una part de l’itinerari es realitzarà en transport públic.

Preu: 16,30 € (IVA inclòs)

Dissabte
11/11/2023
La Gràcia del vermut
Logo de l'activitat La Gràcia del vermut

Dissabte 10.30 a 13.30 h

18 de novembre de 2023

Espai: Exterior

Professor/a: Marc Jobani

El vermut, concebut en origen com una beguda medicinal, amb el pas del temps es convertí en la beguda preferida entre hores de les classes benestants de la ciutat i en l’aperitiu dels dies de festa de les classes populars. Us proposem una ruta per degustar i rememorar l’acte de prendre el vermut. Redescobrirem la seva trajectòria històrica visitant algunes de les tavernes i bodegues de Gràcia i farem un vermut en alguna d’elles. Aquesta consumició anirà a càrrec dels assistents.

Preu: 16,30 € (IVA inclòs)

Dissabte
18/11/2023
La Colònia Güell
Logo de l'activitat La Colònia Güell

Dissabte 10.30 a 13.30 h

18 de novembre de 2023

Espai: Exterior

Professor/a: Maria Vallverdú Segura

Visita guiada a la colònia industrial considerada un dels referents de l’obra de Gaudí i declarada Bé d'Interès Cultural l'any 1990. L’entorn tranquil de la colònia tèxtil fa que en passejar pels seus carrers et traslladis a l’atmosfera del segle XIX. A més dels edificis singulars, la Cripta de Gaudí també compta amb un centre d’interpretació amb una exposició permanent que ajuda a apropar-nos al dia a dia de la colònia. L’accés al recinte requereix el pagament d’una entrada que anirà a càrrec dels participants.

Preu: 16,30 € (IVA inclòs)

Dissabte
18/11/2023
Via Laietana i el fals gòtic
Logo de l'activitat Via Laietana i el fals gòtic

Dijous 10.30 a 13.30 h

23 de novembre de 2023

Espai: Exterior

Professor/a: Susana Azcoita Triviño

La Via Laietana amaga una gran història darrera. Per a la seva construcció van ser enderrocats uns 2.000 habitatges i 80 carrers van ser esborrats per sempre del mapa de Barcelona. Grans personalitats del moment hi van estar involucrades, i Ildefons Cerdà ja la va projectar al moment de dissenyar l'Eixample, però li van faltar diners per poder materialitzar la seva idea. Saps quins eren els objectius darrere la seva construcció i quines van ser les persones que finalment la van fer possible? Coneixes quins edificis importants s'hi trobaven abans i quants es van salvar dels enderrocs? T'explicarem tot això i parlarem del Gòtic, el barri que es va crear a partir de les obres d'aquesta avinguda.

Preu: 16,30 € (IVA inclòs)

Dijous
23/11/2023
Abans d'inscriure't recorda que...

Alguns cursos requereixen un suplement per material que s'abonarà el primer dia de classe. A més, la nostra prioritat és fer els tallers de manera presencial. Si la situació sanitària no ho permet, els adaptarem perquè es puguin portar a terme en format virtual. El canvi de format no permetrà cancel·lar la inscripció.

INFORMACIÓ IMPORTANT SOBRE RESERVES
 • No es permetrà l'entrada sense reserva
 • Màxim 2 reserves per persona
 • L'ús de mascareta és voluntari

 • Xarxa de Centres Cívics

  Logo del grup
  Ajuntament de Barcelona

  Gestió tècnica:
  Calaix de Cultura S.L. (B63033740) | C/Rambla Catalunya 5, pral 3a, 08007 Barcelona
  calaixdecultura@calaixdecultura.cat

  Centre Cívic
  CASA GOLFERICHS

  Gran Via de les Corts Catalanes, 491
  08015 Barcelona
  933237790
  golferichs@golferichs.org

  Logo Miram Cloud